Select Page

Een toren van boeken van wel drie etages hoog

Een toren van boeken van wel drie etages hoog

‘In bibliotheek Couwelaar staat een toren van boeken van wel drie etages hoog. Wie kan raden hoeveel boeken exact zijn gebruikt kan een boekenbon winnen. 

Bibliotheekmedewerker Peter Van der Jeught is er zelf van onder de indruk. Vanaf de balie tot tegen het plafond, twee verdiepingen hoger, zo hoog reikt de boekentoren. “Het was een ingeving van het moment.” zo vertelt hij: “we hebben steeds weer oude boeken die worden afgevoerd omdat ze niet meer worden gelezen. Een deel daarvan gaat naar de Kringwinkel, een ander deel kan je kopen met waardebonnen van de A-kaart. Maar dan nog zijn er exemplaren die enkel goed zijn voor ‘oud papier’. En plots kreeg collega Wim Govaerts een idee. We stapelen ze allemaal op en laten mensen raden hoeveel er zijn.”

Volgens Peter Van der Jeught past dit in de pogingen om de bibliotheek op een leuke manier onder de aandacht van mensen te brengen. De lezers weten het te smaken. Ze komen binnen en kijken met grote ogen naar de stapel. Van der Jeught lacht: “Het grapje dat we deze dagen het meest horen is: ik zou dat boek onderaan willen lezen.”

Wedstrijd ‘Boekentoren’ nog tot eind oktober. Bibliotheek Couwelaar: Te Couwelaarlei 120, Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)