Select Page

Opvang van vluchtelingen in Deurne

Opvang van vluchtelingen in Deurne

De stad Antwerpen gaat tot honderd Oekraïense vluchtelingen onderdak bieden in het voormalige woonzorgcentrum De Tol in Deurne.

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne zorgt al voor een miljoen vluchtelingen. De Europese Ministers van Binnenlandse Zaken en Migratie stelden eerder dat Oekraïense vluchtelingen op een automatisch beschermingsstatuut zullen kunnen rekenen. En ook de federale regering roept op om opvangplekken voor deze mensen te voorzien.

De stad Antwerpen schuift woonzorgcentrum De Tol op de Burgemeester De Boeylaan in Deurne naar voren. Het voormalige rustoord vlakbij de Ruggeveldlaan wordt eerlang vervangen door een nieuwbouw. Het gebouw dat leegstaat, deed in de coronacrisis al dienst als opvanglocatie voor tientallen zeelui die verplicht in quarantaine moesten.

Volgens de stad kunnen in De Tol tot honderd Oekraïners een tijdelijke verblijfplaats krijgen. Er wordt ook psychologische en medische bijstand voorzien. Wanneer de eerste vluchtelingen in De Tol hun intrek nemen, is voorlopig niet bekend.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)