Select Page

Help Oekraïne tegen het oorlogsgeweld

Help Oekraïne tegen het oorlogsgeweld

Ook in Deurne laat het oorlogsgeweld in Oekraïne de mensen niet onberoerd. Er zijn ondertussen verschillende inzamelingsacties op stapel gezet.

Eerste actie:

Ildar Zamaletdinov heeft Oekraïense wortels maar woont al jaren in Deurne. Samen met een aantal landgenoten en sympathisanten heeft hij een grote inzameling opgezet. Zij zoeken vijf categorieën van materiaal: geneeskundig materiaal, tactisch medisch materiaal, militair materiaal (thermische kleding, warme handschoenen, fleecejacks,…), hygiënische producten, kledij en voeding. Ildar geeft nog enige toelichting: “Bovenaan de lijst primeert uiteraard ‘medicijn’, vervolgens is ‘bescherm materiaal’ en nadien hygiënische producten samen met de kledij (thermische kledij, die warmte kan behouden, lakens, dekens) en uiteindelijk voeding (blik voeding, hermetisch verpakt met langere houdbaarheidsdatum). En ook batterijtjes.” Materiaal in dozen steken (geen zakken) en de categorie op de doos schrijven.

Een uitgebreidere lijst staat op: http://move-tm.be/humanitairehulp. De meest nabij gelegen inzamelingspunten zijn voor medisch materiaal: apotheek Leuridan, Draakstraat 18, Antwerpen (Zurenborg), tel: 03 230 63 29. En voor het andere materiaal: Tetiana, Stenenbrug 115, Borgerhout. Tel: 0485617706. Wie materiaal heeft, mag ook contact opnemen met Ildar: zijn gsm nummer is 0484123388.

Tweede actie

VZW Rody Resq is een kleine organisatie dat zich normaal gezien inzet voor het lot van dieren in nood, maar de leden slaan ook de handen in elkaar om de getroffen mensen uit Wallonië (overstromingen) en Oekraïne (oorlog) te helpen. Er worden etenswaren en hygiënische middelen ingezameld om te kunnen verdelen. Initiatiefneemster Drew Rody, vertelt: “Ikzelf rijd dinsdag 8 maart naar het getroffen gebied Osne in Wallonië om daar te gaan leveren. Via kennissen zijn wij in contact met Ihor Vitenko die zelf naar het oorlogsgebied in Oekraïne rijdt en ons doorgeeft wat de mensen daar het hardst nodig hebben. En dat is vooral babyvoeding (groeimelk, pap, potjes voeding), wegwerpluiers en verschoningsdoekjes, maandverbanden en tampons, etenswaren in blik of glazen potten en drank (melk, water, frisdrank,…). Er zijn twee inzamelpunten: In Deurne, Karel Van Overmeirelaan 13 op de benedenverdieping en de Oude Parochiekerk in Kapellen (vnl inzamelingen voor Oekraïne).”

Noot van de redactie

Het spreekt voor zich dat het materiaal dat wordt geschonken in onberispelijke staat moet zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)