Select Page

Sportoase bouwt schaatsbaan in Park Groot Schijn

Sportoase bouwt schaatsbaan in Park Groot Schijn

Het Antwerpse schepencollege gunde het ontwerp, de bouw, financiering en exploitatie van een nieuwe ijsbaan in Deurne aan Sportoase.

Als de gemeenteraad hiervoor ook het licht op groen zet, investeert Sportoase hier niet in één, maar in twee ijsvloeren. Zo wordt de nieuwe schaatsinfrastructuur een polyvalent centrum, met meer ijsoppervlakte voor de liefhebbers en de sportclubs. Sportoase bouwt ook het nieuwe zwemcentrum op Park Groot Schijn.

De schaatsinfrastructuur wordt zo ingericht dat de Antwerpse clubs alle kansen krijgen zich verder te ontwikkelen tot topclubs: ijshockey met de Antwerp Phantoms en de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld (AKR). Naast een cafetaria komen er onder meer een tribune voor 300 personen, boarding, scoreborden en kleedkamers voor publiek en de clubs. De inrichting zal ook voldoen aan de officiële eisen van de sportbonden.

Binnen het concept van Sportoase komt naast ijshockey, sledgehockey en kunstschaatsen ook ruimte voor nieuwe sporten zoals shorttrack en curling. Met een uitgebreid aantal publieksuren wil Sportoase een compleet programma uitwerken met lessen en discoschaatsen, maar ook speciale ijsactiviteiten zoals bijvoorbeeld ijsfietsen, ijsbumpers en bumperballen…

Sportoase introduceert ook ‘zomerijs’, zodat er heel het jaar door kan geschaatst worden. Indien gewenst kan één van de twee ijsvloeren ‘ontdooid’ worden, zodat deze in de zomer kan gebruikt worden als polyvalente sportvloer.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)