Select Page

Deurne wordt een grote krijttekening

Deurne wordt een grote krijttekening

Een initiatief van een artistieke buur van de Boshovestraat groeit uit tot een wedstrijd voor heel Deurne.

In de Boshovestraat is Neil Cruysberghs samen met zijn zoon Vince bezig met de straat in te krijten. Het is begonnen met één tekening en ondertussen zijn er al verschillende straatkunstwerkjes bijgekomen. De tekenende buur geeft graag uitleg bij het opzet van zijn project: “Ik bel aan bij mijn buren en vraag hen om zelf een onderwerp te kiezen. De voorstellen zijn erg divers, het gaat van een portret van de hond tot een Chinese draak, van een David Hockney tot een Banksy.” Het initiatief versterkt de samenhang in de straat. Cruysberghs: “Ondertussen kennen we 1/3 van de buren in onze straat. Wat voorheen niet was.” Leon en Vince maken elke dag een tekening: “We houden steeds afstand. Onze buren blijven in hun kot terwijl wij de tekening maken. We hebben er nog een aantal te gaan. Vandaag was het een Batman voor onze Oekraïense buurjongen.”

Wedstrijdje krijttekenen

Een andere buur, Rik Standaert, stuurde via buurtnetwerkapp Hoplr de creaties de wereld in. Daar werden ze opgemerkt door Alain Hoeckx van portaalsite ‘Deurne Leeft’. Hij kreeg een lumineus idee: een wedstrijd krijttekenen. Hoeckx: “Het is alsof Deurne massaal aan het krijten gaat. Tijdens een wandeling in het district kan je er niet meer naast kijken, en dat wil je ook niet. Tal van creatievelingen, jong en oud, hebben de stoep versierd met krijttekeningen.” Alain Hoeckx lanceert daarom volgende oproep: “Vul jij ook je dagen met krijten? Ziet jouw stoep er ondertussen uit als een meesterwerk van Picasso? Laat het ons dat weten via alain@deurneleeft.be. We verzamelen de mooiste creaties op onze website en laten onze Facebookvolgers de winnaar bepalen.”

Wie nog een maagdelijk blanke stoep heeft, kan tijdens dit paasweekeinde nog aan de slag. Inzendingen lopen tot 19 april 2020.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)