Select Page

Deel van het Rivierenhof is gesloten voor bezoekers

Deel van het Rivierenhof is gesloten voor bezoekers

Een deel van het Rivierenhof, het zogenaamde sterbos, is voor bezoekers afgesloten. En dat heeft alles te maken met de voorbije stormen die onlangs het land geselden.

Het sterbos is gelegen tussen de Jezuïetendreef en het Infopunt Domeinwacht. Dit stukje Rivierenhof blijft voorlopig gesloten voor bezoekers. Het is een oud bos van bijna allemaal beuken en het heeft verschillende paadjes die wat doen denken aan de vorm van een ster. Het sterbos heeft veel schade na de doortocht van de opeenvolgende stormen Dudley, Eunice en Franklin. De hoge bomen zijn door de forse rukwinden zwaar toegetakeld, gevaarlijk gescheurd of scheef in mekaar gewaaid.

Het groenteam is eerst beginnen op te ruimen in de overige delen van het 135 ha groot groendomein. Ook omdat het opmeten en opruimen van de enorme schade in het sterbos een hoogtewerker vereist, materiaal dat nu zowat overal tegelijk in het land nodig is. Volgende vrijdag zal de ploeg boomsleunders (nvdr. een boomsleunder snoeit bomen of dunt boomkronen uit) een 40m hoge hoogtewerker ter beschikking hebben om de bomen onder handen te nemen. Hoelang het zal duren om dit gebied na te kijken, te beveiligen, verzagen en op te ruimen is nog niet geweten. In ieder geval blijven de slagbomen dicht tot het opnieuw veilig wandelen is in deze zone.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)