Select Page

40 dagen zonder vlees, alcohol en suiker

40 dagen zonder vlees, alcohol en suiker

Vandaag is het Aswoensdag, voor vele christenen het begin van de vasten, ook nog de veertigdagentijd genoemd. Dan onthouden mensen zich van vlees, alcohol en/of suiker. Het is ook een tijd van bezinning en reflectie.

De vasten is een manier om jezelf geestelijk een beetje onder druk te zetten om zo je spirituele uithoudingsvermogen te vergroten. Bovendien is minderen met alcohol en suiker is gezond. En matigen in vlees(- en vis)gebruik is ook ecologisch waardevol. Je kan ook vasten in zaken waaraan je sterk verhangen bent zoals tv kijken of computeren,… Het is eveneens een tijd om te mediteren.

De vasten duurt tot aan Pasen. Die valt dit jaar op 17 april.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *