Select Page

Hoffelijkheidscampagne in het Rivierenhof

Hoffelijkheidscampagne in het Rivierenhof

Het provinciaal groendomein Rivierenhof wordt meer dan ooit bezocht. Om alles in goede banen te leiden, lanceerde het park gisteren samen met de buurtregisseurs van Deurne-Noord een ‘hoffelijkheidscampagne’.

Na een verwelkoming door Mireille Colson (N-VA), de nieuwe provinciale gedeputeerde bevoegd voor groendomeinen, nam directeur Peter Verdyck het woord: “Als we allemaal van het Rivierenhof willen genieten, dan moeten we rekening houden met elkaar. Je bent hier samen met wandelaars, dierenvrienden die de hond uitlaten, kinderen die spelen, ouderen die op een bank genieten,  … En dan zijn er fietsers die naar school of werk fietsen of die die wat komen rondrijden.”

Recent liep er in het Te Boelaerpark de campagne ‘Voorrang verlenen en trager fietsen’. Op suggestie van een buur van het Rivierenhof stelden de buurtregisseurs van Deurne-Noord voor om de campagne ook hier te laten lopen.

Om bezoekers te sensibiliseren en aan te sporen tot hoffelijk gedrag, zijn er sandwichborden en panelen geplaatst. Met daarop boodschappen zoals ‘Bedankt om voorrang te geven’ en ‘Bedankt om trager te fietsen’ En op de Parkweg staat een snelheidsmeter die een groene smiley laat zien bij aangepaste snelheid en een rode als je te snel rijdt. De domeinwachters zullen tussen 7 en 13 maart bezoekers aanspreken om rekening te houden met andere parkgebruikers en hoffelijke fietsers bedanken voor hun correct gedrag. Daarna zal de politie controles uitvoeren en handhaven om er op toe te zien dat iedereen zich hoffelijk gedraagt.

Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2021/03/25/actie-tegen-snelle-fietsers/

Foto boven: (vlnr) Directeur Peter Verdyck, gedeputeerde Mireille Colson, buurtregisseurs David Hilderson en Ignace Bruggeman, domeinbrigadier Alain Kennes, districtsburgemeester Tjerk Sekeris

Foto onder: Snelheidsmeter

(Foto’s: PGRA provincie Antwerpen)

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)