Select Page

Auto rijdt tegen een boom in het park

Auto rijdt tegen een boom in het park

‘Auto’, ‘boom omverrijden’ en ‘park’ zijn vier woorden die niet in één zin passen. Behalve als het park Te Boelaarpark is.

In het Te Boelaarpark is deze ochtend een jonge winterlinde omvergereden. De boom van ruim 30 jaar oud,  is ondertussen vakkundig verzaagd en afgevoerd. De dader verdween met de noorderzon en liet enkel wat brokstukken van de achterlichten liggen. Volgens de groenwerkers moet het een bestelwagen geweest zijn die iets kwam leveren aan de stedelijke basisschool De Vlinderboom. Die auto’s mogen het park binnenrijden langs de toegang aan de De Brierstraat. Maar die parkweg is eigenlijk te smal voor autoverkeer. De groenwerkers hebben al enkele boomstammen langs de kant gelegd om de bomen te beschermen. Een van de werkers bromde: “Die auto’s horen daar niet thuis. Als ze dan toch per se het park in moeten rijden, zouden ze beter gebruik maken van de ingang aan de Karel van de Woestijnelei. De parkweg daar is breder en de auto’s zouden kunnen draaien op de asfaltstrook voor paviljoen Cogels.” Gazet van Deurne klaagde al eerder het gemak waarmee auto’s in een park rijden aan.

Twee weken geleden werd het park ook al gehavend door de stormwind die over het land trok. Een beuk werd ontworteld en sleurde in zijn val een andere beuk en een eik mee. Hij brak eveneens de halve kroon van een tweede eik.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)