Select Page

Bronzen olympische medaille straalt ook af op Deurne

Bronzen olympische medaille straalt ook af op Deurne

Op de Olympische winterspelen in China won gisteren Hanne Desmet een bronzen medaille op de 1000 m. shorttrack. En die overwinning straalt ook af op Deurne.

Gisteren had in Beijng (China) de finale van de 1000 m shorttrack plaats. En die leverde de Belgische sportster Hanne Desmet een bronzen medaille op. “Historisch” jubelden de sportcommentatoren, want Hanne Desmet  is de eerste Belgische vrouw die een medaille wint op de Winterspelen. Maar de winst van een podiumplaats is ook een opsteker voor Deurne. Want Desmet is lid van de Deurnese club Ice Diamonds Antwerp, voorheen de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld. Vorige jaar veranderde de club van naam en voegde de discipline shorttrack toe. En toen mocht de club Hanne Desmet verwelkomen als nieuw lid.

Voor wie even niet mee is, een woordje uitleg van sportspecialist Wikipedia: “Shorttrack of kortebaanschaatsen is een vorm van hardrijden op de schaats op een 111,11 meter lang ovaal dat uitgezet wordt op een ijshockeybaan of baan voor kunstrijden. De absolute tijd van een rijder is niet van belang. Vier tot zes rijders starten tegelijk en wie als eerste finisht is winnaar. Naast techniek en conditie hebben shorttrackers ook behendigheid, tactiek en acceleratievermogen nodig. De afstanden die verreden worden zijn de 500 (4½ ronde), 1000 (9 ronden) en 1500 meter (13½ ronde). Shorttrack staat bekend om spectaculaire inhaalacties, waarbij binnendoor en buitenom ingehaald wordt, vaak met de hand aan het ijs in de bochten.”

Foto: (vlnr) Hanne Desmet, Gert-Jan Goeminne en Stijn Desmet (archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 21km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 0

(advertenties)