Select Page

Speelveld van korfbalterrein wordt verbalemond

Speelveld van korfbalterrein wordt verbalemond

Korfbalclub AKC trekt aan de alarmbel. Het speelveld dat bekleed is met kunstgras wordt door onoordeelkundig gebruik stukgemaakt.

Anderhalf jaar geleden verhuisden de korfbalclubs AKC en A.T.B.S. naar nieuwe speelvelden in de westelijke hoek van het provinciaal groendomein Rivierenhof. Ze kregen een nieuwe kantine en speelvelden met kunstgras. Maar er blijken nadelen te zijn. De terreinen zijn niet afgesloten en bij mooi weer worden de speelvelden ingepalmd door bezoekers. En die nemen het niet altijd even nauw. Marc Bocxstael, voorzitter van AKC, legt op ATV uit wat het probleem is: “De velden worden gebruikt door passanten. Dat zijn onder andere sporters zoals voetballers of cricketers. Maar wordt evenzeer gerookt en gedronken op de terreinen en er wordt eveneens grind van de nabijgelegen wandelweg op het kunstgras gegooid. En die scherpe steentjes zijn noodlottig voor het kunstgras.” De voorzitter vreest dat het kunstgras op deze manier veel te snel kapot zal zijn. De investering voor kunstgras ligt erg hoog en dat zou een kleine ramp zijn voor de sportclubs. Zij hopen dan ook dat er heel snel een oplossing komt, bijvoorbeeld door het afsluiten van de terreinen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)