Select Page

Een glansloos Spartans gaat twee keer ten onder tegen een ongenaakbaar Hoboken Pioneers

Een glansloos Spartans gaat twee keer ten onder tegen een ongenaakbaar Hoboken Pioneers

Onder een mooi herfstzonnetje werden zaterdag de debatten geopend in de Belgian Series 2022 met de eerste wedstrijd op het veld van Hoboken Pioneers.

Pioneers-starter Bebee Brayden (8inns – 5H – 9SO – 4BB – 0R – 0ER) en Anderson Gerdel (7inns – 8H – 4SO – 3BB – 5R – 2ER) voor Spartans hielden in het begin van de wedstrijd gelijke tred. Alhoewel geen van beide werpers kon domineren kregen de Spartanen geen grip op de Amerikaan. Na een chaotische derde inning waarin Pioneers 3 hits sloeg, het eerste punt scoorde op een error en uiteindelijk 3-0 voorkwam, zagen de Spartanen achter de draad de bui al hangen.

Alhoewel Spartans meermaals lopers in scorepositie had kon er niet gekapitaliseerd worden op de geboden kansen. De 3-0 stand bleef zo op het bord tot in de zevende inning. Anderson Gerdel die niet zijn beste wedstrijd van het seizoen gooide kon tot dan toe toch nog de schade beperken maar een kanonskogel van Thomas De Wolf verdween over rechtsveld (4-0) en met de bal zo ook de wedstrijd voor de Spartanen. Een double van Dennis De Quint gevolgd door een error op een flyball naar centerfield en de 5-0 eindstand stond reeds op het scoreblad.

Relievers Drew Janssen voor Pioneers en José Larrinaga voor Spartans liepen geen verdere schade op en de eerste win van de Belgian Series bleef achter in Hoboken.

Zondag zagen we nagenoeg een identieke wedstrijd als de dag ervoor. De sfeer zat er goed in op Lefty’s Field maar de Spartaanse motor sloeg op het veld alweer niet aan.

Dit keer hoefden we zelfs niet te wachten tot de derde inning want in de eerste liep het al fout voor de Spartanen. Startende werper Nieto Castilo zette meteen 2 lopers op de bases; 2 hits en een error verder stond de 0-3 voor Pioneers reeds in de tabellen.

De wedstrijd werd aan een hoog tempo afgewerkt maar het duurde alweer tot in de zevende inning voor we opnieuw een run konden optekenen. Deze keer was het aan Dennis De Quint om met een homerun over rechts-center de score op 0-4 te brengen. Nieto Castillo (9inns – 6H – 3SO – 7BB – 4R – 4ER) wierp een degelijke wedstrijd maar kon het verlies niet voorkomen.

De Spartaanse aanval had voor de tweede opeenvolgende dag alweer geen grip op de Hobokense werpers. Kenny van den Branden (8inns – 4H – 5SO – 0BB – 0R – 0ER) was de winnende werper en ook closer Ben van Nuffel liep geen averij op in de negende slagbeurt.

De stand in de Belgian Series is dus 2-0 in het voordeel van Hoboken Pioneers en dat betekent dat zij zaterdag (om 14 uur) de klus al in eigen huis kunnen afmaken. Voor de Spartanen zit er niets anders op dan vanaf de eerste bal vol aan de bak te gaan om zo op zijn minst nog een thuiswedstrijd uit de brand te slepen voor volgende zondag.

Alain Deroy

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)