Select Page

Bus op het water stopt ermee

Bus op het water stopt ermee

Volgende week stopt ‘DeWaterbus’ die Wijnegem over het Albertkanaal verbindt met Antwerpen.

De acht kilometer lange route had een halte aan de brug van den Azijn in Deurne. De route, een duurzaam alternatief voor het woon-werkverkeer langs het Albertkanaal genoemd, ging als tweejarig proefproject van start. Maar het Havenbedrijf beweert dat tijdens een evaluatie werd vastgesteld dat de middelen die worden geïnvesteerd niet te verantwoorden zijn in functie van de resultaten. Dat is niet naar de zin van de PVDA. Fractieleider in de districtsraad Kristof Vissers zegt waarom: “De grote verkeershinder door de werken aan de Oosterweelverbinding moet nog komen. Ook de overstapmogelijkheid op tram 24, die twee weken geleden haar eindhalte aan het Havenhuis kreeg, wordt niet eens uitgetest”.

Vissers gaat verder: “Als reden voor het vroegtijdige stoppen wordt de lage snelheid aangehaald. Tijdens de lancering van DeWaterbus werd nog gesproken over een snelheid van 18 km/uur, niet zoveel trager dan een gemiddelde fietser. Nu schuift men 12 km/uur naar voor als maximum snelheid. Wanneer is die 6 km/uur verschil gesneuveld?”

Ook het passagiersaantal valt tegen. Vissers: “Een reden te meer om na te denken over het op-pimpen van de route, in plaats van ze te schrappen. Is er gedacht aan het doortrekken van de verbinding door de haven tot aan de Zandvlietsluis? Daar werken duizenden mensen en er is geen openbaar vervoer voorhanden. Openbaar vervoer over water in de haven is de logica zelve. Waar wachten we op?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)