Select Page

Deurne krijgt een fietsbrug

Deurne krijgt een fietsbrug

Volgend jaar start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een nieuw fietspad naast de E34/E313, ter hoogte van de Ruggeveldlaan. Daarbij zullen de fietsers de Ruggeveldlaan oversteken op de snelwegbrug.

De F107 is een ‘fietsostrade’ die al min of meer ‘befietsbaar’ is tussen Wommelgem en Antwerpen. In de toekomst wordt zij doorgetrokken tot in Ranst. Het parcours volgt de autosnelweg E34/E313. De stad Antwerpen plant de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad langs de Wouter Haecklaan en Vaartweg. Het agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorziet de bouw van een fietsbrug over de Ruggeveldlaan. Want momenteel moet het fietsverkeer deze drukke straat op hetzelfde niveau kruisen.

AWV zal echter geen nieuwe fietsbrug bouwen maar de fietsers over de bestaande snelwegbrug over de Ruggeveldlaan leiden. Op de brug is langs de zijkant voldoende ruimte om een fietspad aan te leggen, afgescheiden van de snelweg. De werkzaamheden starten in de tweede helft van 2021 en zullen 7 maanden duren.

De Deurnese afdeling van de Fietsersbond is tevreden. Al zijn er bezwaren tegen de breedte van het nieuwe fietspad. Woordvoerder Wouter Berteloot: “Er wordt een nieuw stuk fietssnelweg aangelegd dat maar 3m breed zal zijn, 1,5 meter per richting. Zelfs voor een gewoon fietspad is dat smal. Gezien het het stijgend aantal fietsers en de vele nieuwe types snelle en bredere fietsen die in opkomst zijn, vinden we dit voor een infrastructuur die er de komende decennia zal liggen ondermaats.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)