Select Page

Jarige geeft zelf een verjaardagsgeschenk

Jarige geeft zelf een verjaardagsgeschenk

Net voor de coronapandemie in alle hevigheid losbrak, startte in cultuurcentrum Cinema Rix een nieuwe buurderij.

Het nieuwe jaar 2020 bracht in Deurne Noord een buurderij. In het zuiden van het district bestond al veel langer een buurderij. Op een buurderij kunnen mensen rechtsreeks producten kopen bij boeren en ambachtelijke producenten. Dat heet ‘Korte Keten’, de opbrengst van het geld dat aan voeding wordt besteed komt terecht bij de producent ervan. Zo kan de boer overleven en weet de consument dat hij gezonde producten op zijn bord krijgt.

Maar een maand na de opening brak de coronapandemie uit en ging het land op slot. Ook cultuurcentrum Cinema Rix sloot de deuren. De buurderij zelf kon doorgaan met het aanbieden van voedsel. Dankzij districtsburgemeester Tjerk Sekeris die het ‘Korte Keten’ verhaal erg genegen is, vond de buurderij onderdak in de eetzaal van het districtshuis.

Ondertussen zijn we twee jaar verder en dat wil de buurderij niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom wordt er deze week een gevulde boodschappentas verloot onder de mensen die bestellen. En daar houdt het niet bij op: uit sympathie met buurderij Cinema Rix/Districtshuis verloot ook buurderij Gitschotelhof een gevulde boodschappentas. Om het met de woorden van de districtsburgemeester te zeggen: “Dees is wel Deurne, hé.”.

  • Buurderij Gitschotelhof: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/7705
  • Buurderij Cinema Rix/Districtshuis: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/8128

(Foto: de opening van de buurderij, nu twee jaren geleden)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)