Select Page

Hoe kan je Italiaanse zon in huis halen?

Hoe kan je Italiaanse zon in huis halen?

InCampagna is een coöperatie die zich bezighoudt met de marketing en logistiek van de producten van een dertigtal producenten.

Hoewel de meerderheid van de producenten biologisch produceert, steunt Incampagna ook enkele producenten die zich op biologische landbouw aan het omschakelen zijn. De coöperatie werd in 2014 opgericht om kleine boeren ook de kans te geven om hun producten te vermarkten. Vandaag telt de organisatie ongeveer 30 medewerkers. Het is de coöperatie die de werkers in dienst neemt en hun een billijk loon en een vast contract garandeert. Producenten in Sicilië hebben de neiging illegale werknemers in dienst te nemen en hen een aalmoes te betalen. Niet zo bij Incampagna, waar de arbeiders worden ingehuurd en opgeleid door de coöperatie, die de teams in de verschillende boerderijen coördineert.

Geen onnodige overschotten

“Onze magazijnen zijn de bomen! laat medewerker Marco optekenen. “Ons fruit wordt geplukt als de verkoop voorbij is. Wij slaan geen producten op die op de stortplaats kunnen belanden. Wat niet wordt verkocht, blijft op het land en zal de velden, bomen en dieren voeden. Op die manier vermijden we onnodige verpakking en energiekosten …. ” Het tegenovergestelde van massaproductie.

Ook jij kan dit fruit bestellen

Het fruit en een aantal ambachtelijke producten wordt nu aangeboden op de buurderijen Gitschotelhof en Cinema Rix/ Districtshuis. De aankoop moet gebeuren in deze week, vanaf nu tot woensdag 19 januari. Maar let op, het wordt aangeboden in de verkoop van 26 januari. Met andere woorden, je vindt Rete in Campagna bij de verkoop van volgende week. Ook die verkoop staat dus al aangekondigd, maar voorlopig met slechts één deelnemer. Je kan achteraf een tweede keer bijbestellen voor de andere producenten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)