Select Page

Groen voert actie voor behoud tram 8 en 24

Groen voert actie voor behoud tram 8 en 24

Groen Deurne voerde gisteren samen met de partijgenoten uit Antwerpen en Borgerhout actie voor het behoud van tramlijnen 8 en 24.

De Lijn  gaat vanaf november enkele lijnen aanpassen. Dat heeft gevolgen voor de tramgebruikers uit Deurne. Districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) legt uit wat er zal veranderen: “Tram 8 zal vanaf november stoppen in Astrid en dus niet meer doorrijden naar het Zuid. En tram 24 zal niet langer naar de Melkmarkt rijden maar naar het Havenhuis. Terwijl de meeste reizigers uiteraard naar het centrum willen.” Voor de partij Groen gaat het hier om een besparing. Giuliana Chirinos: “Na de herfstvakantie neemt De Lijn de Noorderlijn in gebruik en kan je met de tram naar ’t Eilandje rijden. Om dat te realiseren worden andere lijnen ingekort. Vooral het wegvallen van tram 8 zal voelbaar zijn.”

Chirinos gaat verder: “Op de Leien, tussen Astrid en het Zuid, rijden nu 8 en 10. Beide lijnen kunnen samen met moeite deze verbinding aan. Ze worden onder meer gebruikt door leerlingen van de Dames/O.L.Vrouwcollege, Sint-Lievens en Sint-Norbertus en door de studenten van KdG en Thomas More. De rijtuigen zitten propvol. Tijdens de ochtendspits tussen 7u30 en 8u30 vervoeren deze trams samen zo’n 2800 reizigers. De capaciteit wordt vanaf november gehalveerd. De Lijn hoopt dat de reizigers die naar het Zuid moeten, zullen overstappen op de nieuwe lijn 1. Maar halte Opera ligt 500 meter verderop.”

Tegelijk lanceert Groen een petitie die al bijna 2000 keer getekend werd: www.groenborgerhout.be/tram8en24

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Chris

    Minder auto’s in de straat = meer en beter openbaar vervoer. Simpel genoeg, zelfs voor politici.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)