Select Page

Wegpiraat verliest voertuig

Wegpiraat verliest voertuig

Het wijkteam van de Unolaan en het verkeersondersteuningsteam controleerden dinsdag op foutief en gevaarlijk rijgedrag in Deurne-Noord. De nadruk lag op gsm-gebruik achter het stuur, rood licht-negatie en foutief parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een handicap.

Eén bestuurder maakte het wel erg bont. Hij reed op de Frank Craeybeckxlaan op een moment dat heel wat jongeren uit naburige scholen van hun middagpauze genoten en het druk was op de straat en de fietspaden. De bestuurder haalde 4 wachtende voertuigen langs rechts in via het fietspad! Dat deed hij aan hoge snelheid zonder rekening te houden met de (jonge) fietsers op de baan. De wagen respecteerde de zone 30 niet en vertraagde ook niet voor een zebrapad. Hij maakte ook geen gebruik van zijn pinkers terwijl hij aan hoge snelheid manoeuvres uitvoerde. De camionette werd door het de politie in de Confortalei onderschept. De nummerplaat op het voertuig bleek geschrapt, de bestuurder (24) kon enkel een voorlopig rijbewijs voorleggen, maar had desondanks een passagier bij. Zij voertuig was ook niet ingeschreven of verzekerd. Het werd dan ook meteen met beslag verzwaard om nieuwe inbreuken te voorkomen. Noch de chauffeur noch de eigenaar toonden enig schuldbesef. De eigenaar was dan ook bekend voor eerdere verkeersinbreuken.

(Foto: Deurne leeft)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)