Select Page

Districtsbestuur reageert op gevaarlijke verkeerssituatie bij leveringen aan Lidl

Districtsbestuur reageert op gevaarlijke verkeerssituatie bij leveringen aan Lidl

Het districtsbestuur heeft een ‘collegiale schrijven’ verzonden naar de verantwoordelijke expeditie van de Lidl op de Frank Craeybeckxlaan. En dat is een eerder uitzonderlijke procedure. Reden is de gevaarlijke verkeerssituatie die wordt gecreëerd bij de bevoorrading van de winkel. De laad- en loszone ligt in de Eyendijkstraat. De brief is openbaar.

Geachte heer,

Wij hebben al een heel aantal keer vastgesteld dat uw vrachtwagens die de winkel op de Frank Craeybeckxlaan 33 in Deurne bevoorraden ofwel achterwaarts de Eyendijkstraat inrijden ofwel achterwaarts de straat uitrijden. U bevoorraadt uw winkel ook met grote vrachtwagens en niet met stadsvrachtwagens. Bovendien begeleidt niemand van uw personeel de vrachtwagenchauffeur. Die vrachtwagenchauffeurs zijn ook meestal niet vertrouwd met de omgeving.

Wij hebben u al verschillende malen mondeling en schriftelijk gewezen op de gevaarlijke situatie die gecreëerd wordt in de Eyendijkstraat. De toestand verbetert echter niet en daarom hebben wij onze toevlucht genomen tot een collegiaal schrijven.

Dat is een document dat openbaar is, opgenomen wordt in de notulen van ons college, en waarbij wij u nogmaals willen aanmanen om ten minste alle vrachtbewegingen te begeleiden door een personeelslid. Wij weten dat u op korte termijn een belangrijke investering op de site plant met een laad & loszone op de Frank Craeybeckxlaan, maar Deurne wil voorkomen en niet genezen.

Met vriendelijke groeten,

Getekend: districtsburgemeester Tjerk Sekeris en districtssecretaris Maarten Caestecker

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)