Select Page

Hooikasteel is volledig uitgebrand

Hooikasteel is volledig uitgebrand

Het hooikasteel naast de kinderboerderij is in vlammen opgegaan. Dankzij de waakzaamheid van de provinciale medewerkers is een ramp vermeden.

Vanaf vandaag konden kinderen op de weide van de kinderboerderij in een echt hooikasteel spelen. De pret is echter van korte duur geweest want het kasteel is deze middag volledig opgebrand. Volgens de provinciale medewerker, die samen met vier vrijwillige medewerkers toezicht uitoefende, heeft een kind in het kasteel met vuur gespeeld waardoor de hele constructie in een mum van tijd in lichterlaaie stond: “Plots zagen we vanuit het kasteel rook kringelen. Op dat moment waren er zo’n  20 kinderen op, om en in het strokasteel aan het spelen. We hebben onmiddellijk alle jongens en meisjes van de plek verwijderd. Ook de ouders die aanwezig waren hebben vrij gedisciplineerd gereageerd. Geen enkel kind is gewond geraakt of heeft rookschade opgelopen.”

De brandweer had de handen vol met het blussen. Maar de attractie die tot woensdag zou hebben blijven staan is totaal vernield.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)