Select Page

De luchthaven van Deurne begaat een milieumisdrijf

De luchthaven van Deurne begaat een milieumisdrijf

Egis, de uitbater van de luchthaven van Deurne, kreeg van de Vlaamse Omgevingsinspectie een proces-verbaal aan zijn broek gesmeerd. Volgens de Omgevingsinspectie begaat de luchthaven een milieumisdrijf door gebruik te maken van een uitbreiding van het luchthaventerrein.

In april kreeg de LOM (luchthavenontwikkelingsmaatschappij), een orgaan, door de Vlaamse regering samengesteld, om de luchthaveninfrastructuur van Deurne te beheren, al een proces-verbaal omdat de luchthaven illegaal was uitgebreid in gebied dat als landbouwgebied staat ingekleurd. Nu is het de beurt aan de LEM (luchthavenexploitatiemaatschappij), zijnde de Franse multinational Egis. De uitbater van de luchthaven van Deurne begaat volgens de Omgevingsinspectie eveneens een milieumisdrijf door gebruik te maken van een uitbreiding van het luchthaventerrein. Egis kreeg een week geleden een proces-verbaal dat naar het parket is opgestuurd.

Volgens het proces-verbaal zijn er percelen toegevoegd aan de exploitatie van de luchthaven zonder dat er een omgevingsvergunning voor werd afgeleverd. Het gaat om de zogenaamde RESA-veiligheidszone waarvoor het terrein aan de tunnel aan de Frans Beirenslaan moest worden opgehoogd en verstevigd, om te voldoen aan de internationale luchtvaarteisen. Daarvoor zijn percelen gebruikt die in agrarisch gebied gelegen zijn. Het parket heeft 180 dagen de tijd om te zien of het de LEM vervolgt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)