Select Page

Twee broers ruimen rotzooi op in het domein Ertbrugge

Twee broers ruimen rotzooi op in het domein Ertbrugge

‘Ludwig Van den Eynde is natuurgids en een man met een groot hart voor de ongerepte natuur. En samen met zijn broer is hij niet bang om zijn handen uit de mouwen te steken.

Het voorbije weekeinde heeft Ludwig Van den Eynde samen met zijn broer Jef een opruimactie gehouden in domein Ertbrugge. Van den Eynde: “Mijn broer houdt al jaren dit groendomein proper. Nu zijn we er samen op uit getrokken.” De twee broers verzamelden acht restzakken vol. “Vooral blikjes, plastieken wikkels, flessen met opruimproducten, bijvoorbeeld vloerzeep, wasverzachter, enz.. Ook bouwafval. En ook nog eens afval van picknick en zelfs een paar natte kousen. O ja, niet te vergeten: hondenpoepzakjes!” somt Van den Eynde op. Maar hij had na de schoonmaakactie geen tevreden gevoel. Van den Eynde: “Het maakte me echt niet blij. Stop met het gooien van afval in de natuur.”

Naar aanleiding van een vorige opruimactie in Bisschoppenhofpark en op het Arenaplein, hield districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) nog een oproep aan de stad Antwerpen voor structurele  oplossingen en om toe te treden tot de statiegeldalliantie’. Dat is een groepering van steden en gemeenten die willen dat statiegeld op blikjes en plastic flessen zou worden ingevoerd als een deel van de oplossing voor zwerfvuil. Naast preventie en handhaving of bestraffing. Antwerpen is daar tot nu toe niet bij.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)