Select Page

Antwerp Phantoms zet Kortrijk Spurs opzij

Antwerp Phantoms zet Kortrijk Spurs opzij

Afgelopen weekend speelde het fanionteam van Antwerp Phantoms IJshockeyclub een thuiswedstrijd voor de nationale competitie.

Na twee opeenvolgende overwinningen tegen Herentals HYC en Olympia Heist-o/d-Berg voor de Beker van Vlaanderen, pakten de Sinjoren zaterdag 13 oktober de tweede overwinning in de nationale competitie in de hoogste reeks. Vier keer winst op vier. Vier keer dat Antwerp Phantoms met een aanzienlijk scoreverschil de tegenpartij van het ijs stuurt. “Winst is winst, maar dergelijke overwinningen hebben een nefaste invloed op ons teamspel,” oordeelt coach Gert Peeters. “We vervallen in puur individueel spel want iedereen wil zijn doelpunt scoren en dat is niet aan de orde. Tegen Spurs zag ik een degelijke eerste periode waarin teamwerk primeerde en daarna liep het mis. Scoren is leuk natuurlijk, maar we mogen het grote plaatje niet uit het oog verliezen. Op deze manier kunnen we wel eens worden verrast door onze tegenstanders. Werk aan de winkel,” aldus de coach.

Blauw/geel ging in de eerste periode helemaal los en scoorde 6 doelpunten waartegen Spurs maar 1 keer kon reageren. De tweede periode kon Spurs de kloof wat dichten, maar in de derde periode werkte Phantoms de wedstrijd af met overtuigende dubbele cijfers op het scorebord. Eindstand 10-5 (6-1; 1-2, 3-2) met doelpunten van Junior Van Noten (3), Axl Kila (2), Michael Van Egdom (2), Ian Van Linden, Mateusz Bober en Bram Klijsen.

Christian Pierre

(Foto: Diboschki Fotography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)