Select Page

Stad en politie kennen al zes jaar deze onveilige situatie

Stad en politie kennen al zes jaar deze onveilige situatie

De twee dodelijke ongevallen aan Berchem Station blijven de gemoederen beroeren. Volgens Deurnenaar Jeroen van Hove was de stad en de politie al zeker zes jaar op de hoogte van deze onveilige situatie.

Jeroen van Hove is pendelaar en neemt dus regelmatig de trein. Het laden en lossen van vrachtwagens voor het station tijdens de ochtendspits vindt hij een gevaarlijke situatie. Van Hove kroop in 2015 zijn pen en schreef een briefje naar de ombudsvrouw Karla Blomme. Hij kreeg een antwoord met onder meer volgende zinssnede: “Deze problematiek van het laden en lossen tijdens de ochtendspits, wat een gevaarlijke situatie voor de zwakke weggebruiker creëert, is bij het wijkteam van regio centrum gekend. Zij hebben hiervoor in het verleden reeds een dossier opgestart.”

Omdat drie jaar later de situatie voor nog geen meter is opgeschoven, contacteert hij deze keer de ‘Klantenteam District Berchem’. Dat meldt hem dat zijn klacht wordt overgemaakt aan de Blauwe Lijn. Van Hove krijgt eveneens een antwoord van de Blauwe Lijn: “Wij hebben dit doorgegeven aan het wijkteam van politiekantoor Quinten Matsijslei, regio centrum…” Jeroen van Hove stuurt nog enkele foto’s door en krijgt een ontvangstbevestiging. Weerom gebeurt er niets.

Maar ondanks dat hij het laden en lossen op het plein een gevaarlijke situatie vindt, stelt Jeroen van Hove een pertinente vraag: “Waar moeten die vrachtwagens dan leveren? En waarom zijn de paaltjes aan de kant van de Uitbreidingsstraat weggenomen?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)