Select Page

Groene vlag blijft wapperen

Groene vlag blijft wapperen

Het provinciale groendomein Rivierenhof mag voor de vierde keer de ‘Green Flag’ uithangen. Deze internationale award is een erkenning voor het duurzame beheer van het park.

Het Rivierenhof is niet de enige winnaar. Ook andere provinciale domeinen, Vrieselhof, Kesselse Heide, Vrijbroekpark, De Averegten en Prinsenpark, behalen het prestigieuze label. De vlag wordt toegekend door een mystery-jury die onaangekondigd op bezoek komt en vaststelt of afgesproken doelen en maatregelen uitgewerkt worden. Erfgoed, toegankelijkheid, biodiversiteit, natuureducatie en versterking van de natuurwaarden zijn thema’s en aandachtspunten van de organisatie. Die komen sterk overeen met de aandachtspunten en ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ waar de provinciale groendomeinen aan werken.

Het behalen van een Green Flag Award is een bekroning van goed werk, maar houdt ook meteen een engagement voor de toekomst in. Samen met de organisatie GoodPlanet, de Belgische afdeling van de internationale vereniging Green Flag Awards, wordt gekeken naar verbeterpunten. Er worden doelen gesteld en afspraken gemaakt om het niveau en beheer nog te verbeteren. Een Green Flag moet namelijk elke jaargang opnieuw worden verdiend.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)