Select Page

Gevaarlijke situatie blijft aanhouden

Gevaarlijke situatie blijft aanhouden

De voorbije dagen verloren twee mensen op de zelfde plaats en in identieke omstandigheden bij een ongeval het leven. De gevaarlijke situatie blijft echter aanhouden.

Zaterdag belandde een jonge vrouw op het Burgemeester E. Ryckaertsplein aan het station van Berchem onder een vrachtwagen die materiaal kwam leveren aan broodjeszaak Panos. Maandagochtend kwam een iets oudere vrouw onder een vrachtwagen van dezelfde firma terecht. Volgens de politie waren op dit plein geen ernstige problemen met bestuurders die de verkeersborden negeerden. Er zouden dan ook dranghekken worden geplaatst om gemotoriseerd verkeer van het plein te weren en de politie zou een oogje in ’t zeil houden.

Vandaag nam Deurnenaar Wim Jacobs de trein. Tot zijn stomme verbazing zag hij hoe een wagen van geldtransport het plein opreed richting stationsgebouw. En er is meer. Jacobs: “Aan de kant van de Uitbreidingsstraat is het plein nu afgezet met nadarhekken. Maar je kan duidelijk zien dat hier voorheen afsluitingspaaltjes hebben gestaan van een type dat alleen de stad of politie kan verwijderen. Ook aan de andere kant, aan de Singel, is het plein met hekken afgezet. Maar een dranghek was al opzij geschoven. Dus kon de wagen van het geldtransport langs die kant doorrijden. Om dan achterwaarts te parkeren aan de verbinding van het Ringfietspad en Ryckaertsplein. En dit onder het waakzaam oog van een passerende politiecombi.”

Foto boven: nadarhekken aan de kant van de Uitbreidingsstraat

Foto onder: de wagen van het geldtransport

Foto verder onder: de bevestigingspunten van de paaltjes

Foto helemaal onder: de opzijgeschoven nadarhekken

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)