Select Page

Lege boekenrekken in bib Couwelaar

Lege boekenrekken in bib Couwelaar

In bibliotheek Couwelaar wordt een boekenwinkel ‘The Empty Bookshop’ geïnstalleerd. Jawel, ‘De Lege Boekwinkel’.

Een lege boekwinkel in een bibliotheek? Dat vraagt om uitleg en die krijgen we van Carolien Moens van de organisatie Curieus. Zij begint haar antwoord met een vleugje lyriek. “Mooie verhalen zijn er om te delen. Afgelopen met verstoffen in je boekenkast, straffe woorden moeten gelezen worden. Wij roepen op om je uitgelezen boeken een nieuw leven te geven.” En dan iets meer prozaïsch: “Hoe werkt ‘The Empty Bookshop’? Vormingsorganisatie Curieus stelt in de bib een aantal lege boekenrekken op. Iedereen wordt uitgenodigd de lege rekken te vullen met boekendonaties en om zelf een nieuwe ‘pageturner’ te kopen om deze zomer in je strandstoel te lezen. De opbrengst investeren we in de buurt.”

Moens heeft een oproep: “Om in bibliotheek Couwelaar de solidairste boekenwinkel van Deurne en omstreken te bouwen, hebben we hulp van iedereen nodig. Alle boeken, genres, talen en thema’s zijn welkom, op voorwaarde dat ze nog in goeie staat zijn. Liever één goed boek, dan een doos afdankertjes.”

Vanaf vandaag tot en met donderdag 16 mei kan je boeken doneren in de inzamelpunten in bib Couwelaar en bib Arena. Boeken kopen kan vanaf dinsdag 14 mei tot en met zaterdag 18 mei in bib Couwelaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)