Select Page

Bewoners Gitschotelhof worden verrast met een ijsje

Bewoners Gitschotelhof worden verrast met een ijsje

Vandaag werden de bewoners van Woonzorgcentrum (WZC) Gitschotelhof verrast op een ijsje. En daar waren twee goede redenen voor.

In het WZC vindt ook de gelijknamige buurderij Gitschotelhof onderdak. Dat zorgt voor een interessante dynamiek tussen de wereld van de bewoners en die van de deelnemers aan de buurderij. Maar het zorgt ook voor de nodige drukte. Buurderijverantwoordelijke Christel Van de Walle licht dit toe: “De buurderij gaat door in de cafetaria van het WZC. Dat zorgt dan voor bijkomend leven in de brouwerij. We willen onze appreciatie naar de bewoners uitdrukken door hen een ijsje recht van bij de melkboer te geven.” Het ijs werd geproduceerd door schapenboerderij Het Vaneleke en is gemaakt met schapenmelk.  De bewoners konden de traktatie erg op prijs stellen.

Een tweede reden is omdat het deze week de Week van de Korte Keten is. En daarvoor wilde de buurderij ook iets extra doen. Van de Walle: “Bij korte keten verkoop van landbouwproducten is er een rechtstreekse band tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval.”

www.boerenenburen.be > buurderij Gitschotelhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)