Select Page

Uit de nieuwskeuken van Seven: bijsluiter

Uit de nieuwskeuken van Seven: bijsluiter

 

Beste lezers,

Zaterdag, early in the morning. Op de radio Carol Douglas met “Doctors Orders”. Als ze dan ooit na een doktersbezoekje haar medicijnen gehaald heeft, hoop ik dat ze de bijsluiter gelezen heeft. Bijsluiters lezen, ik doe het niet meer. Ik ben gestopt met ze te lezen, je wordt somber van alle mogelijke bijwerkingen.

Als je een simpel koortswerend pilletje neemt maak je kans op hyperactiviteit, slapeloosheid, vermoeidheidsgevoel, lusteloosheid, allergie en nog twee bladzijden met andere kwaaltjes.

Voor een hypochonder lijkt dat een ideale toestand: in één klap meer dan 20 kwaaltjes erbij!! U kent ze wel, dat zijn die figuren die alle tijdschriften in de wachtkamer al 5x gelezen hebben en die de dokter bij de voornaam mogen aanspreken.

Hoe kun je die bijsluiters nog serieus nemen als er bij een hoofdpijnpilletje gesproken wordt over “kans op migraine”.

En het kan nog veel gekker.

In de bijsluiter van een medicijn tegen evenwichtsstoornissen staat letterlijk: “kans op duizelingen”.

En ze zijn ook onvolledig: “Kan de rijvaardigheid beïnvloeden”. Hoezo? In gunstige zin? Ga je er beter van sturen of juist niet? Dat staat er dan weer niet bij.

En ook soms overbodige informatie: “Niet in combinatie met alcohol”. Dat lijkt me logisch. Ze denken toch niet dat ik m’n pilletje ga innemen met een slok rode Bordeaux?

Dan toch maar over op geneeskrachtige kruiden? Maar daar moet je dan wel in geloven. Een vriendin van ons heeft ooit mijn gekneusde knie behandeld met gekneusde boerenkoolbladeren onder het motto: een kneuzing moet je behandelen met een andere kneuzing. Schaterlachend heb ik ze laten begaan, m’n hele knie werd omwikkeld met boerenkoolbladeren. En de rest van de boerenkool lag ’s avonds op m’n bord met een groot stuk rookworst ernaast.

Hele volksstammen geloven in de kruidengeneeskunde. Een leven vol kruiden, in het Engels heet dat Herbalife. En de middeltjes van A. Vogel, voorheen dokter Vogel, doen het nog steeds goed. Maar nogmaals, je moet erin geloven, alleen dàn helpen ze.

Mijn muze vindt mij sceptisch: “Daar ben jij veel te nuchter voor”. Da’s nog waar ook.

Maar los van het feit dat ik geen bijsluiters meer lees heb ik het ook niet met  wildvreemde mensen die bepalen wat ik  leuk moet vinden op kledinggebied. Belangrijke ontwerpers die hordes slanke modelmensen de catwalk opjagen vertellen ons hoe wij ons voortaan moeten kleden. Zelf hebben we daar niets over te vertellen. Dit heet “mode”. Als je als jongeman tegenwoordig echt mee wil tellen dan kies je voor een broek die bijna afzakt, zodat een flink deel van de bilpartij zichtbaar wordt en waarbij het kruis van de broek op kniehoogte hangt.

Sommige modeverschijnselen zijn van korte duur. Zo is de minirok (helaas, helaas) uit het straatbeeld verdwenen. Als er toevallig nog één langs paradeert dan spreekt men er nu schande van. Nee, ik niet, van mij mag het.

Een blijvertje is de spijkerbroek van ontwerper Levi Strauss, de achter-achterkleinzoon van de bekende componistenfamilie Strauss an der schönen blauen Donau.

Deze broek wordt nog steeds alom geaccepteerd, op recepties en  vergaderingen.

En dan komt nu mijn probleem: in de zomer draag ik sandalen. Ik heb een hekel om met blote voeten in sandalen te stappen: ik vind het géén gezicht èn het loopt niet lekker. Dus waarom geen witte sokken? Mijn omgeving reageert heel negatief op die keus. Het kan (volgens hen) ècht niet. Ze willen niet naast me lopen, zo erg is het al.

Het komt er dus op neer dat ik moet wachten tot witte sokken in sandalen “mode” wordt.

Misschien kan ik de mode versnellen als ik bekende Belgische artiesten ertoe kan bewegen om op te treden in driekwartsbroek, witte sokken en sandalen.

Ik zie ze al op het podium: Niels Destadsbader, Willy Sommers en dan als de rage ook overslaat naar Nederland,  André Rieu en zijn voltallige orkest zo verschijnt op het podium.

Het zou zo maar kunnen dat ik komende zomer 2022 al ultra-modern over straat loop !!

Wat verwacht ik nog meer van de nieuwste mode in 2022? Een Lederhosen !! Dat zou ècht een dijenkletser zijn !!

 

Graag tot meer lees volgende week.

Groeten, Seven.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)