Select Page

Stappen voor het klimaat: een jeugdboek en een tv-reeks over het klimaat

Stappen voor het klimaat: een jeugdboek en een tv-reeks over het klimaat

Wie meer informatie zoekt over de klimaatveranderingen kan vanaf maandag terecht op Canvas (VRT). Daar begint een uitstekende reeks ‘Wat houdt ons tegen’.

Deze zomer kreeg het woord ‘klimaatvluchtelingen’ plots een andere geladenheid. Ons eigen land werd getroffen door stortregens die voor overstromingen zorgden. Minstens 41 mensen  verloren hierbij het leven en een veelvoud ervan moest elders onderdak zoeken. Nochtans verwittigen wetenschappers al jarenlang dat het klimaat aan het veranderen is met catastrofale gevolgen. En ook de natuur gaat voor onze ogen dood. Weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters gaat nu in een vijfdelige reeks op zoek naar het verhaal achter de klimaatverstoring. Hoe is het zover kunnen komen. En hoe moet het nu verder.

123 weetjes over milieu en klimaat

Een andere interessante tip is het boekje ‘123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat’. Van Mathilda Masters en uitgegeven bij Lannoo. Mathilda Masters vertelt zelf waarover het gaat: “In het boek staan 123 weetjes over milieu en klimaat. Het is het derde boek in een reeks weetjesboeken die het wereldwijd heel goed doen. De boeken zijn bestemd voor kinderen vanaf een jaar of 10 maar kunnen ook volwassenen nog boeien. Het werd in Nederland uitgeroepen tot het ‘Meest Inspirerende Klimaatboek voor Kinderen’.” De boeken zijn vertaald in 11 talen en vooral het klimaatboekje valt overal erg in de smaak. Het boekje is een interessante hulp voor ouders om aan kinderen de klimaatveranderingen uit te leggen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)