Select Page

Deurne Zuid krijgt een theaterzaal

Deurne Zuid krijgt een theaterzaal

De Carrousel, het mobiele openluchttheater met een draaiend podium, verhuist van de Scheldekaaien naar het Arenaplein in Deurne.

Op het Arenaplein verrijst een uitzonderlijke constructie. Het is een mobiel openluchttheater en het heeft bovendien een draaiend podium. Het unieke bouwwerk werd ontworpen en gebouwd met de preventiemaatregelen rond Covid in het achterhoofd. Het publiek kan alleen of in bubbels van twee plaatsnemen in een loge. De Carrousel stond al vanaf april op de Scheldekaaien en zal nu tot 26 december Deurne Zuid van een portie cultuur voorzien.

Vrijdag wordt de carrousel plechtig ingehuldigd met een officieel woordje door onder meer districtsschepen Frank Vercammen (Vooruit), gevolgd door een marimbaspecial gebracht door Lin Ching Chen. Een marimba is een aan de xylofoon verwant muziekinstrument. Marimba’s hebben net als de xylofoon houten staven. De avond wordt afgerond door DJ Pierre Elitair die Deurne aan het dansen moet brengen. In de weken daarop hebben een resem aan culturele activiteiten plaats. https://www.decarrousel.org/programma

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)