Select Page

Wie van een eigen woonst droomt maar nog niet voldoende heeft gespaard

Wie van een eigen woonst droomt maar nog niet voldoende heeft gespaard

‘Hamsterwonen’ is een concept dat in 2017 werd gelanceerd door een Limburgse projectontwikkelaar. Het concept werd nu ook uitgerold in Deurne.

 ‘Hamsterhuurders’ huren energiezuinige woningen en -appartementen en kunnen deze later aan een op voorhand afgesproken prijs kopen met vermindering van het betaalde huurgeld. Let wel op, het gaat om de huurgelden die de laatste vijf jaren zijn betaald. En kandidaat-kopers hebben een koopoptie tot 10 jaar. Hierdoor worden de woningen financieel toegankelijk voor bijvoorbeeld jonge gezinnen en (her)starters, die door een tekort aan middelen normaal gezien niet zouden kunnen kopen. Het concept werd in 2017 gelanceerd door de Limburgse projectontwikkelaar Gilen Woonprojecten. Om deze formule op nationale schaal aan te kunnen bieden werd door de projectontwikkelaar een vastgoedbeleggingsfonds Canius Real Estate opgericht.  Het fonds wordt mede beheerd door Belfius Immo.

De formule wordt nu ook gelanceerd in het district Deurne met zeven woningen. Yasmina Belkadi, haar man en hun dochtertje zijn de eerste hamsterhuurders die hun intrek namen in hun hamsterhuurwoning in het project ‘Eksterlaarpark’ in de Theo Van Den Boschstraat. De andere appartementen – met één of twee slaapkamers – worden momenteel afgewerkt en geverfd en zijn weldra instapklaar. De appartementen hebben ook een berging en een autostaanplaats.

www.hamsterhuren.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)