Select Page

“Dames en Heren: Cultuur!” – Welkom bij de voorstelling!

“Dames en Heren: Cultuur!” – Welkom bij de voorstelling!

“Dames en Heren: Cultuur!” – Welkom bij de voorstelling!

Een nieuwe maandelijkse column over cultuur in Deurne. Maar ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Stijn van de cultuurraad. “Ah, jij organiseert dan die mooie concerten in het Openluchttheater?” Nee, dat is het werk van veel talentvolle mensen van Arenberg en van district Deurne. We zijn ook geen politiek werkgroep, maar allemaal mensen uit Deurne die bezig zijn met cultuur. Allemaal vrijwilligers dus, die met de cultuurraad advies geven aan het beleid in Deurne. Klinkt nogal zwaar misschien, maar dat kan bvb zijn hoe je best een expo organiseert. Of kijken waar je zoal rekening mee moet houden als je een dansvoorstelling organiseert.

Als kunstenaars of verenigingen in Deurne met problemen of vragen hebben, kunnen ze ook bij de cultuurraad terecht. Dan kunnen we mee zoeken naar een oplossing en dat aankaarten bij de politiekers in ons district. Zo hebben we een tijd geleden een advies gemaakt rond de gebouwen van de oude Brouwerij De Ridder waar verschillende verenigingen zaten. Voor sommigen is al een oplossing gevonden. Kunstenaars lieten ook weten dat ze op zoek zijn naar atelierruimte in Deurne. We geven dat dan door aan de schepen, zodat die weet dat er nood is in Deurne en waar hij rekening mee moet houden bij het zoeken naar een geschikte ruimte.

En naast adviezen willen we vooral weten wie er allemaal in Deurne bezig is met cultuur. Of dat nu professioneel is, of gewoon uit liefhebberij. Via onze Instagram en Facebook zetten we elke week iemand of een vereniging in de kijker. In september waren dat de mooie ontmoetingsplek Barix, cartoonist en schilder Zaza, creatieve duizendpoot Jade Sips en haar Studio Sips, actrice en theatermaakster Pascale Wouters en rapper Bird. Ik zet ze in deze column graag nog eens extra in de kijker.

Ben jij zelf ook met cultuur bezig, laat het ons dan zeker weten. Of ken je iemand die met cultuur bezig is in Deurne en je vindt dat die eigenlijk wel een cultuurprijs verdient, mag je dat ook doorsturen. Want we geven elke jaar aan enkele mensen een cultuurprijs. In 2021 waren dat auteur Peter Thiessen, kunstenaar Sergio De Beukelaer en woordkunstenares Rosie Guillaume.

Nu kennen jullie toch al een beetje de cultuurraad. Hopelijk leren we jullie ook snel kennen. Geniet van cultuur, of je dat nu zelf maakt of er eerder graag naar kijkt of luistert.

Culturele groeten,

Stijn van de Cultuurraad

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)