Select Page

Brugdelen passerelle Schijnpoort geplaatst

Brugdelen passerelle Schijnpoort geplaatst

Dit weekeinde zijn alle brugdelen van de toekomstige passerelle aan Schijnpoort op hun plaats gezet. Dit ging sneller dan verwacht. Nu wordt de brug verder afgewerkt, zo kan tegen de paasvakantie de voetgangersbrug officieel openen.

Het plaatsen van de zes brugdelen dit weekeinde is zeer vlot verlopen. Daardoor was gisteravond rond 21.00 uur het volledige kruispunt opnieuw open voor het verkeer. Dit is ruim een dag vroeger dan gepland. Tram 12 volgt vanaf maandagochtend weer zijn normale route tot aan de eindhalte aan het Sportpaleis.

Veilig oversteken

Via de passerelle aan Schijnpoort zullen bezoekers van het Sportpaleis en de Lotto Arena die parkeren op Spoor Oost, comfortabel in één beweging de Noordersingel en Schijnpoortweg kunnen oversteken zonder het verkeer te kruisen. De passerelle kan tegen de paasvakantie in gebruik worden genomen.

Lokale productie

De brug is zes meter breed en zo’n 180 meter lang en sluit via een trap aan op het bestaande voetpad langs de Schijnpoortweg. De verlichting van de passerelle is ingewerkt in de balustrade van de brug. Ook de verkeerslichten op de Noordersingel aan het kruispunt met de Schijnpoortweg zijn verwerkt in de brug. De passerelle, een ontwerp van de bureaus RoTs en Zwarts&Jansma, is volledig gebouwd in de provincie Antwerpen.

(Foto’s: Frederik Beyens)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)