Select Page

Pareltjes op eigen bodem: Boekenbergpark en Unitaswijk

Pareltjes op eigen bodem: Boekenbergpark en Unitaswijk

Soms zijn we niet trots genoeg op wat we in de eigen gemeente aan natuur- en architecturale pracht hebben.

Al zal je daar de inwoners van de Unitaswijk in Deurne-Zuid niet van kunnen verdenken. Zij zijn er zich immers van bewust dat zij, met het aangrenzende Boekenbergpark, in één van de charmantste hoekjes van Deurne, en bij uitbreiding van Antwerpen resideren. Deze zomer lopen de gidsen van Bruisend Antwerpen er de randjes van de stad af met o.a. een wandeling in deze buurt.

Boekenbergpark: gegroeid uit fantasie

In de loop van enkele eeuwen groeide de idyllische tuin van het gelijknamige kasteel, ooit een hof van plaisantie, zeg maar buitenverblijf van rijke Antwerpenaars, uit tot een aangenaam buurtpark, met enkele merkwaardige ‘foliekes’. Of hoe noem je anders een kunstmatig grottencomplex en een toren die werd gebouwd als ruïne?

Unitas tuinwijk: de mooiste, zonder meer

Op enkele stappen van dit park zette Eduard Van Steenbergen een tuinwijk neer naar Engels model, waar het woord idyllisch weer op z’n plek is. Wat hier vooral opvalt is de diversiteit die de eigenaars brachten in de oorspronkelijke eenheid, zonder dat het totaalplaatje grondig veranderde.

Praktisch:

Wandel mee op dinsdag 17 augustus of zondag 22 augustus, telkens om 14 uur

Afspraakplaats: hoofdingang Boekenbergpark, hoek Eksterlaar en Unitaslaan. Reservatie vereist via www.bruisendantwerpen.be, duur 90 minuten, 10€ per persoon ter plaatse te betalen. De groepen worden beperkt tot 15 personen.

Wouter Muesen

(Foto: Joris De Bleser)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)