Select Page

Groen Antwerpen zamelt geld in voor slachtoffers watersnood

Groen Antwerpen zamelt geld in voor slachtoffers watersnood

Vorige week donderdag hield Groen Antwerpen in het Te Boelaarpark een benefiet voor de slachtoffers van de watersnood in Luik, Namen, Limburg en Vlaams-Brabant. Iedereen die wilde, kon iets drinken, een hapje eten en een plaatje aanvragen. De avond bracht 1.894,85€ op. Groen Antwerpen verhoogde de opbrengst tot 2.500€ en stortte het bedrag integraal naar het Belgische Rode Kruis.

Deurnese districtsraadslid voor Groen Giuliana Chirinos Saavedra was mede-organisator. Zij geeft graag uitleg over het hartverwarmend initiatief: “Verschillende leden en mandatarissen van Groen wilden iets doen voor de slachtoffers. De klimaatverandering raakt ons allemaal en velen wilden solidair zijn. Mensen konden, weliswaar in hun bubbel, een hapje eten of iets drinken. Er konden eveneens plaatjes worden aangevraagd.” Toch mag dit niet vrijblijvend blijven, vindt Giuliana Chirinos: “Deze solidariteit is prachtig, maar nu is het aan de politiek om de mensen te beschermen tegen de gevolgen van de klimaatverandering. We weten wat eraan zit te komen en wat we kunnen ondernemen. We kunnen er niet langer meer mee wachten.”

De activiteit werd mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. Een van hen was een van de twee dj’s van dienst,  deurnenaar Roman Santos, frontman van Sindicato Sonico, een explosieve band met acht muzikanten uit verschillende Latijns-Amerikaanse en Europese landen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)