Select Page

Olympische medaillewinnares Hanne Desmet in de bloemetjes gezet

Olympische medaillewinnares Hanne Desmet in de bloemetjes gezet

Gisteravond huldigden Sporting A en district Deurne olympische bronzen medaillewinnares Hanne Desmet in het districtshuis van Deurne.

Hanne Desmet, die lid is van de Deurnese schaatsclub Ice Diamonds Antwerp, won op haar eerste Olympische Winterspelen in Peking een bronzen medaille op de 1000 meter shorttrack. Zij behaalde ook finaleplaatsen in de 500 meter (5e plaats) en 1500 meter (4e plaats). De 25-jarige Desmet schreef daarmee sportgeschiedenis. België haalde nooit eerder een olympische medaille in het shorttrack binnen. Ook is Desmet de eerste Belgische vrouw die een individuele medaille wint op de Winterspelen.

Vanwege de uitzonderlijke sportieve prestatie en de uitstraling die Hanne Desmet geeft aan stad Antwerpen en district Deurne hebben stadsschepen voor sport Peter Wouters, districtsschepen voor sport Elke Brydenbach en districtsburgemeester Tjerk Sekeris (allen N-VA) de medaillewinnares in het districtshuis van Deurne in de bloemetjes gezet. Naast veel lof voor haar geleverde prestatie, ontving Hanne tijdens de viering attenties waaronder een portret van haar, gemaakt door de Deurnese kunstenaar Manu De Mey. Ze kreeg ook een oorkonde van stad Antwerpen, het boek  ‘100 jaar Olympische Spelen’ en een speciaal voor haar gemaakte taart.

Wie wil leren shorttracken is welkom op de instaptraining van Ice Diamonds Antwerp op Ruggeveld op zaterdag van 14u30 tot 16u. Gezien de drukte is het wel nodig om zich vooraf aan te melden bij het secretariaat op secretariaat@icediamonds.be.

Foto boven: (vlnr) districtsburgemeester Tjerk Sekeris, districtsschepen Elke Brydenbach, stadsschepen Peter Wouters en Olympisch bronzen medaillewinnaar Hanne Desmet

Foto onder: Hanne Desmet met portret

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)