Select Page

De kogel is door de kerk

De kogel is door de kerk

Toegegeven, in deze schietgrage tijden in Deurne klinkt een uitdrukking als ‘de kogel is door de kerk’ wat dubbel. Maar er is inderdaad belangrijk nieuws: Deurne Noord krijgt haar langverwachte Buurderij. En die heet Buurderij Cinema Rix.  

Voor wie nog niet vertrouwd is met het concept ‘Buurderij’ geeft Harriet Wouters, verantwoordelijke van Boeren & Buren, graag wat meer uitleg: “Een Buurderij is een plaats waar lokale boeren hun producten (groenten, fruit, vlees, zuivel, brood, huisbereide producten,…) aanbieden. Alle buren, consumenten en geïnteresseerden kunnen een aantal dagen op voorhand online bestellen en deze bestelling vervolgens afhalen op de Buurderij. Dat gebeurt wekelijks.” Wouters geeft ook enkele redenen waarom mensen hun aankopen voor voeding op deze wijze zouden doen: “Door op deze wijze je aankopen te doen, steun je de familiale landbouwer. Want door rechtstreeks bij hem of haar aan te kopen, krijgt de producent een volwaardige prijs voor zijn product en kan hij zich handhaven. En eigenlijk is dat niet zonder eigenbelang omdat als je bij de lokale boeren koopt, je ook weet wat je op je bord krijgt.”

De Buurderij gaat door in Cinema Rix en zal de zelfde naam dragen. Je kan vooraf op de website van de Buurderij kijken welke producenten meedoen en wat zij aanbieden. Al hun producten staan met foto en uitleg op de website. Je bestelt zoveel of zo weinig jezelf wilt, je betaalt online en een keer per week kan je jouw bestelde producten afhalen in Cinema Rix. Dat gebeurt op woensdag van 19 tot 20 u. Buurderijverantwoordelijke Wilfried is gepokt en gemazzeld want hij trekt ook Buurderij Gitschotelhof aan de andere kant van Deurne. Hij is erg enthousiast: “Er wonen heel veel mensen in Deurne Noord voor wie de aankoop van gezonde voeding een belangrijke zaak is. Zij kunnen voortaan op Buurderij Cinema Rix terecht.”

www.boerenenburen.be > buurderij Cinema Rix Deurne. Wie voor de eerste keer op een buurderij bestelt, krijgt een vermindering van 5 euro op zijn of haar aankoop. Gebruik code 7HJMJBSFX bij jouw bestelling. De code is geldig van 27/12/19 t.e.m. 29/2/2020.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)