Select Page

Discussie op de gemeenteraad haalt het nationale nieuws

Discussie op de gemeenteraad haalt het nationale nieuws

Voormalig districtsschepen en huidig gemeenteraadslid Karen Maes (Groen) haalde het nationale nieuws met een interventie op de gemeenteraad. Het onderwerp dat werd aangesneden was de hervorming van het Zorgbedrijf.

Het Zorgbedrijf van de stad Antwerpen heeft duizenden serviceflats en tientallen woonzorgcentra en dienstencentra. Dat Zorgbedrijf zal nu op voorstel van de meerderheid (N-VA, O-VLD en Vooruit) worden hervormd. En wat meer is, privé-investeerders kunnen een kwart van de aandelen kopen. Dat is niet naar de zin van de oppositie die vreest dat de kwaliteit van de zorg eronder zal lijden. “Zorg is sociaal werk in hart en nieren”, zei gemeenteraadslid Maes: “Nu zetten we de deur open voor een private partner en zetten we de commerciële logica voorop. Het gaat niet meer om innoveren in de zorg van morgen en toegankelijke, betaalbare zorg bieden.” De tussenkomst van Maes haalde de nationale media.

Volgens de stad Antwerpen zal het extra geld van privé-investeerders gebruikt worden voor de verbetering van de kwaliteit. En blijft de publieke controle op het zorgbedrijf 100% gegarandeerd. Al beseffen ook de leden van de meerderheid dat die privé-investeerders een tegenprestatie zullen vragen voor hun investeringen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)