Select Page

Brug wordt hersteld

Brug wordt hersteld

De brug over het natuurlijke zwembad in Boekenbergpark is bijna hersteld. Dan hoeven zwemmers en wandelaars niet meer rond te gaan.

In juli werd de voetgangersbrug over het zwembad in Boekenbergpark afgesloten. Er waren een aantal latten losgekomen. Maar alras was duidelijk dat er meer aan de hand was en dat diepgaander onderzoek nodig was. Nu zijn werklui bezig met de laatste hand te leggen aan de herstellingswerkzaamheden. De brug valt onder de bevoegdheid van stadsschepen voor sport Peter Wouters (N-VA). Zijn woordvoerder Kris Goossenaerts geeft meer uitleg: “Het probleem ging inderdaad verder dan latten die loskwamen. Deze latten rusten op houten balken die over de lengte van de hele brug lopen. Deze balken bleken rot te zijn en zijn dus vervangen. De latten van het brugdek, dat nog in goede staat was, zijn hergebruikt.”

De woordvoerder voegt er nog aan toe dat de ingreep 18000 euro kost. Goossenaerts: “De brug viel nog onder garantie. Maar we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele verbeteringen aan te brengen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)