Select Page

Groendienst heeft de situatie van de grot onderzocht

Groendienst heeft de situatie van de grot onderzocht

Enkele weken terug kon je hier de waarschuwing van Juul Slembrouck lezen. Op het grottencomplex in het Boekenbergpark staat een eik die duidelijk in slechte conditie verkeerd. Als die zou vallen op de grot zou hij misschien wel eens onherstelbare schade kunnen aanrichten. Bovendien werd er onlangs een jonge eik aangeplant.

De alarmboodschap van Slembrouck noopte districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) ertoe om een schriftelijke vraag te stellen aan de verantwoordelijke districtsschepen Frank Vercammen (Vooruit). Hoeckx wilde weten of de informatie klopte. En welke stappen het district zou kunnen nemen? Het raadslid kreeg antwoorden op zijn vragen.

Volgens districtsschepen Vercammen is door de groendienst op 20 mei een grondig onderzoek gebeurd naar de bomen op de grot. Vercammen: “Bij elke boom hebben ze een grondboring gedaan met een boor van 1,10m lang. Elke put kon worden gemaakt zonder de grotconstructie tegen te komen, dus er zit overal minstens 1,10 meter tussen maaiveld en grot. De eik waarvan sprake is conditioneel niet optimaal. Er wordt dood hout verwijderd en het wordt een attentieboom. Dat betekent dat hij elk jaar wordt gescreend. Er staat ook nog een jonge nieuwe eik, die zou eventueel kunnen worden verplant in de winter. (nvdr. De jonge eik is niet in was geschoten) Maar de overige bomen hebben volgens onze groenexperten geen problemen.” Schepen Vercammen besluit: “Voor zover onze experten kunnen onderzoeken, brengen de bomen geen schade toe aan de grot.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)