Select Page

Sporters zijn in de bloemetjes gezet

Sporters zijn in de bloemetjes gezet

Het was een jaarlijkse gewoonte om de Deurnese sporters en ploegen die het voorbije jaar een uitmuntende prestatie hadden neergezet, te vieren tijdens het Gala van het Sporttrofee. Helaas kan deze viering door corona nu al voor een tweede keer op rij niet doorgaan. Het districtsbestuur en de sportraad van Deurne hebben daarom besloten alle laureaten van de voorbije twee jaren een medaille of sporttrofee te geven.

In 2019 en 2020 telden het district ruim 300 sportlaureaten en leverden de sportclubs 27 kampioenen af. Zij haalden titels in disciplines als ijshockey, atletiek, schaken, bowling,… van regionaal tot op internationaal niveau. Ze kregen nu allemaal een medaille of een sporttrofee, een geschenkje en een leuke boodschap. Districtsschepen voor sport, Elke Brydenbach (N-VA) vatte het als volgt samen: “Dat 2020 een vreemd sportjaar was, is een understatement. Een dikke pluim voor sporters en ploegen.”

Het districtsbestuur en de sportraad geven ook jaarlijks enkele bijzondere sporttrofeeën voor uitzonderlijke prestaties. Er werden nu enkel trofeeën voor 2019 toegekend. Voor 2020 bleven ze in de kast staan.

  • Sporttrofee individueel ging naar Daniël Dharda. In 2019 werd hij als 14-jarige de jongste Belgische kampioen bij de senioren ooit. Dharda speelt schaak op het hoogste niveau.
  • Sporttrofee ploeg en jeugd verhuisde naar de U19 van de Antwerp Phantoms. De U19 werd Belgisch kampioen en won al haar competitiewedstrijden.
  • De G-sporttrofee ging in dezelfde richting. De sledgehockeyploeg van de Antwerp Phantoms speelt de G-variant van ijshockey. Als enige club in Vlaanderen moet de ploeg tegenstanders gaan zoeken in de buurlanden.
  • Tenslotte is er ook nog een trofee vrijwilliger en die pronkt nu in de glazen kast van Theo Vingerhoets, trainer van U9 bij voetbalclub Rapid A.C.

Wie graag het overzicht van alle laureaten op zijn gemak wil bekijken, kan op volgende link terecht: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-deurne-1/nieuws/wie-zijn-de-sportlaureaten-van-deurne

Foto: de U19 van 2019 van de Antwerp Phantoms

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)