Select Page

Winst en verlies voor Antwerp Phantoms in BeNeLiga

Winst en verlies voor Antwerp Phantoms in BeNeLiga

Twee wedstrijden voor Antwerp Phantoms afgelopen weekend. Zaterdag speelden de Antwerpenaren een thuiswedstrijd op Ruggeveld tegen Tilburg Trappers en zondag uit in Luik tegen Liège Bulldogs.

In de wedstrijd tegen Tilburg Trappers lukte het de Antwerpenaren om opnieuw punten te sprokkelen. Vooral ancien Ben Van den Bogaert liet zich opmerken met een hattrick. Halverwege de eerste periode tegen de Nederlanders kwam Phantoms op voorsprong via Assistant-Captain Van den Bogaert. In de voorlaatste minuut van de periode scoort hij opnieuw en zet zo de 2-0 op het scorebord. De tweede periode merken we een dipje bij de thuisploeg en Trappers markeert een eerste tegendoelpunt. Kyle Heffernan zet dat twee minuten later recht met een derde doelpunt voor de thuisploeg. In de 34ste minuut doet Elia Urlings er nog een schepje bovenop en werkt een mooi Antwerps passenspel af tegen de Tilburgse netten. Trappers geeft zich echter niet gewonnen en scoort snel twee tegendoelpunten waarbij de kloof opnieuw wordt gedicht tot 4-3. In de derde periode wordt het alles of niks voor Phantoms dat reeds verscheidene keren een wedstrijd in de laatste periode uit handen gaf. Het is opnieuw Van den Bogaert die de thuisploeg op ruimere voorsprong brengt met zijn derde doelpunt in deze wedstrijd. Phantoms krijgt hierdoor opnieuw een boost en herpakt zich. Kevin De Winter scoort vervolgens het zesde doelpunt. Kyle Heffernan zet de finale score op het bord wanneer hij een toegekend penaltyshot mooi afrondt. Eindscore: 7-3 (2-0; 2-3; 3-0).

“Trappers heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt”, aldus Coach Gert Peeters. “Zelf hebben we de 1ste en 3de periode mooi ijshockey gebracht met mooie passes en succesvol offensief spel. De tweede periode hervallen we dan weer in ons oud zeer met domme straffen waardoor we een paar keer met 3 tegen 5 speelden. Zoiets moeten we vermijden. Toch heel blij met de gepakte punten.”

Zondag speelde Phantoms dan uit tegen Liège Bulldogs. De finalisten voor de Beker van België en momenteel 4de in de BeNeLiga waren een maatje te sterk voor de Antwerpenaren. Het werd een pijnlijke nederlaag met dubbele verliescijfers. Eindscore: 13-3 (5-1,7-0, 1-2) met doelpunten van Urlings (2) en Dozin.

Christian Pierre

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)