Select Page

Antwerp Phantoms start nieuwe seizoen in 1ste Divisie met mooie zege

Antwerp Phantoms start nieuwe seizoen in 1ste Divisie met mooie zege

Het Team van Gert Peeters en Patrick Van Noten kon zich geen betere seizoenstart inbeelden. Afgelopen zaterdag 10 oktober wonnen de Phantoms hun eerste wedstrijd van seizoen 2020/2021 in eigen huis tegen Liège Bulldogs.

Het werd trouwens een overtuigende zege met 8-2-cijfers op het scorebord. Na amper 44 seconden in de wedstrijd was het al meteen raak voor de thuisploeg. Nieuwste aanwinst Michael Van Egdom knalde het eerste doelpunt tegen de Luikse netten. Amper drie minuten later zorgde Loïc Dury voor de tweede treffer. In de zevende minuut reageerde Luik via Lecocq, maar Zoltan Erdei zorgde snel voor opnieuw een voltreffer tijdens de powerplay. Patrick Van Noten Jr. vergroot verder de kloof tegen het einde van de eerste periode. Halverwege de tweede, scoren de Antwerpenaren opnieuw vlotjes tweemaal tijdens de powerplay, via respectievelijk Senne Schrickx en opnieuw Van Noten Jr. Bulldogs kan nog een beetje verweerwerk bieden door een doelpunt van Legros, maar in de laatste periode loopt Phantoms nog verder twee doelpunten uit opnieuw via Schrickx en tenslotte via Boris Adriaenssens. Eindscore 8-2 (4-1; 2-1; 2-0).

 “Voor de jongens is dit uiteraard leuk om het seizoen op deze manier aan te vatten,” stelt Coach Gert Peeters na afloop van de match. “We hebben een haast volledig nieuw, maar ook heel jong team. Een aantal spelers zijn teruggekeerd naar de heimat en verder hebben we heel wat beloftevolle jongeren, voormalige Belgische Kampioenen U19. We hebben nog niet echt de mogelijkheid gehad om deftig te trainen, dus het blijft voorlopig nog wat puzzelen met de lijnen. We hebben 20 minuten echt ijshockey gespeeld, maar 40 minuten te veel individuele acties laten zien. Evenwel met een aantal mooie teamplay momenten. Wanneer er werd gescoord, toonden we dan wel dat we als team mooie dingen kunnen presteren. Daar moeten we nu verder aan bouwen. Er zit veel potentieel in dit jeugdige team,” aldus een tevreden coach.

Christian Pierre

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)