Select Page

Wie beslist over het oliebollenkraam?

Wie beslist over het oliebollenkraam?

In Deurne stonden er onlangs op enkele pleinen een oliebollenkraam. Maar wie beslist er welke kramen waar mogen staan. En moeten de uitbaters standgeld betalen? Is er toezicht op de naleving van de coronamaatregelen? Dat wilde districtsraadslid Sandra Wintershoven (V.B) graag weten.

Sandra Winterhoven had van enkele mensen vragen gekregen over de oliebollenkramen die de laatste maanden plots opdoken op enkele pleinen in Deurne. Zij stelde op haar beurt een schriftelijke vraag aan het districtsbestuur. Het was een leerzaam antwoord. Wintershoven: “Het is niet het district dat hierover beslist.” In het antwoord dat zij terug kreeg staat dat een standhouder zelf een evenementenaanvraag bij de stad moet indienen. De stedelijke administratie onderzoekt de aanvraag en neemt een beslissing. Daarbij wint de administratie advies in bij een aantal diensten zoals de politie, dienst mobiliteit en buurtregie. De uitbater van het kraam betaalt standgeld en ook een vergoeding voor de elektriciteit.

In het antwoord staat ook dat geen eten of drinken mag worden aangeboden om ter plekke te consumeren. Maar mensen mogen wel op een bankje verderop plaatsnemen. Sandra Wintershoven besluit: “Misschien komt er volgende keer een kraam met iets van kip of vis?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)