Select Page

Het belang van een samentuin

Het belang van een samentuin

Een maand geleden schreven we hier dat het gebied Silsburg in ontwikkeling is. Maar dat er helaas geen masterplan is en geen participatie van de brede omgeving.

In dit gebied ligt ook een samentuin. De mensen hier vrezen voor het voortbestaan van de samentuin ondanks vroegere beloften dat er een RUP voor het gebied zou worden opgesteld dat een mix zou zijn van open ruimte, groen, stadslandbouw en bebouwingen. Maar omdat niet alle eigenaars van de gronden in dit gebied konden bij elkaar worden gebracht, kon er ook geen ‘Ruimtelijk Uitvoeringsplan’ (RUP) worden opgesteld. Het lot van het gebied ligt nu in handen van ontwikkelaars die drie grote percelen in handen hebben. Daar zou geen plaats meer zijn voor een samentuin. Tinne Van den Bossche is een bezoeker van de tuin. Ze vroeg aan een aantal andere bezoekers waarom zij naar de samentuin komen en maakte met de reacties volgend filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=liNvs96LkYY

Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2021/03/28/geen-betrokkenheid-van-de-buurt-bij-ontwikkeling-van-silsburg/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)