Select Page

Lammetjesdag op de boerderij

Lammetjesdag op de boerderij

Kinderen weten niet beter dan dat eieren, groenten, melk, vlees, … uit de winkel komen. Want ze komen amper of nooit op een boerderij. Boerderij ’t Zwarthof in Zoersel wil daar verandering inbrengen.

Mensen die in Deurne naar de buurderij komen, kennen uiteraard boerderij ’t Zwarthof. De boerderij heeft Belgisch-wit-blauw koeien, Swifter schapen en Zwartbles schapen. De voorbije dagen hebben de schapen flink aan gezinsuitbreiding gedaan. Er zijn tientallen lammetjes geboren. Op maandag 10 april, Paasmaandag, houdt ’t Zwarthof van 11 tot 16 u. dan ook een lammetjesdag. Bezoekers mogen een blik achter de staldeuren werpen. Boer Werner Aerts is aanwezig om op alle vragen te antwoorden. En wie graag met een lammetje op de foto wil, kan dat. Wie liever een hoeve-ijsje smult, kan dat ook.

Boer Werner Aerts levert vlees van koeien en schapen die hij zelf kweekt. De boer heeft het hele proces in eigen handen, van het telen van de voeding voor de dieren, het opkweken van de dieren en het verwerken van het vlees. Gezond vlees, niet te vergelijken met opgefokt vlees uit landen ver weg. En voor een betaalbare prijs. Het vlees kan worden besteld op een van de buurderijen in Deurne: buurderij Gitschotelhof of buurderij Districtshuis. Of op Paasmaandag in de hoevewinkel.

Praktisch:

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)