Select Page

Deurne Centrum houdt grote schoonmaak

Deurne Centrum houdt grote schoonmaak

Het recyclagepunt is een mini-recyclagepark dat de stad rondreist. Elke dag landt het op een andere plek. In het recyclagepunt raak je kleine hoeveelheden afval kwijt die anders naar het recyclagepark zouden moeten.

Met ondertussen al aardig wat kilometers op de teller is het mini-recyclagepark geen onbekende meer in de districten. Onlangs bleek nog dat de locaties in Deurne de drukbezochtste waren. Maar een veelgehoorde klacht was dat het recyclagepunt enkel tijdens de week operationeel is. Daar willen de handelaars van Deurne Centrum iets aan doen. Want ook zij houden van een propere buurt. En dus hebben zij ervoor gezorgd dat op 24 april een mini-recyclagepark naar de Frank Craeybeckxlaan komt, op het tijdelijke pleintje tegenover Leonidas. Bovendien maakt iedere inwoner die tijdens de poetsactie op deze dag een bijdrage doet aan het mini-recyclagepark een kans op een ‘Dees is wel Deurne’-caddie vol met lokale producten.

Concreet. Naar een recyclagepunt brengt je spullen die in een boodschappentas passen, die je te voet of met de fiets kan meebrengen en waarvoor je niet hoeft te betalen in een recyclagepark: frituurolie, batterijen, hout, metalen, harde plastic, piepschuim, kledij (in een zak), porselein (borden en koppen) drinkglazen, klein gevaarlijk afval, kleine elektro. Wat mag niet? Afval voor de huisvuilophaling (restafval, papier, karton, GFT en PMD), grote spullen zoals matrassen (kan je gratis naar het recyclagepark brengen), steenpuin, grofvuil, vlak glas, herbruikbare en herstelbare goederen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Rain
06:4720:37 CEST
Feels like: 9°C
Wind: 13km/h W
Humidity: 70%
Pressure: 1018.63mbar
UV index: 0

(advertenties)