Select Page

Ontdek de magnolia’s in het Rivierenhof

Ontdek de magnolia’s in het Rivierenhof

De magnolia’s staan in bloei. Wie ten volle van deze prachtige bloem wil genieten, moet zich naar het Rivierenhof reppen. Want daar is een nieuwe digitale magnoliaroute geopend.

Magnolia’s komen in Europa enkel voor in tuinen en parken. Met hun grote, witte of rozige, soms gele of paarse bloemen fleuren ze het vroege voorjaar op, vaak voor er bladeren aan de bomen verschijnen. Het Rivierenhof heeft een uitgebreide botanische collectie van bomen, struiken en vaste planten. En sinds een aantal jaren hoort ook de magnolia tot deze verzameling. Directeur Peter Verdyck vertelt: “De uitbouw van een magnoliacollectie startte in 2005. Momenteel staan er in het park meer dan 140 magnolia’s van 125 verschillende variëteiten.”

Provinciaal gedeputeerde voor groendomeinen Jan De Haes (N-VA) vult aan: “Met deze nieuwe Magnoliaroute kunnen mensen met de magnolia’s kennis maken op eigen tempo en op een moment dat het hen past. Via de digitale tool krijgen gebruikers extra info mee, zoals mooi beeldmateriaal en interessante audiofragmenten.”

Magnoliaroute: Hoe ga je te werk? 

Download gratis de app izi-TRAVEL op je smartphone. Download de route Magnolia’s in het Rivierenhof. Dit kan je ook al thuis doen. Ben je in het park aangekomen, dan kan je meteen beginnen wandelen. De route start bij parking Oost (Ruggeveldlaan, Deurne). Volg de route-instructies (online of offline). Onderweg verschijnt de informatie vanzelf op je toestel.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)