Select Page

Het dilemma van de vleeseter

Het dilemma van de vleeseter

De buurderijen brengen boeren en buren samen. Voedsel, van het veld op jouw bord, zonder omwegen. Maar de buurderijen roepen ook op om na te denken hoe wij aan ons voedsel komen. En daarom brengen zij de documentaire ‘The carnivore dilemma’’.  Op donderdag 23 september om 20 u. in de Theatergarage, Bouwhandelstraat 72 in Borgerhout. Inkom is gratis. En er worden boodschappentasjes verloot onder de aanwezigen.

The Carnivore’s Dilemma brengt het verhaal van een persoonlijke maar ook een universele zoektocht: is het nog steeds mogelijk om dieren te eten met respect voor hun welzijn, de planeet en onze gezondheid? Kersverse vader en onderzoeksjournalist Benoît Bringer denkt als na over wat hij zijn zoon te eten geeft. Om een steeds groter wordende bevolking te voeden, is in de wereld een waanzinnige productiviteitswedloop begonnen die resulteert in dierenmishandeling die vaak over het hoofd wordt gezien, naast grote gezondheids- en milieukwesties. We beginnen ons hiervan bewust te worden, maar is er een alternatief?

Bringer reist de hele wereld rond om de afschuwelijke excessen van de industriële veeteelt aan het licht te brengen en vooral om uit te zoeken of het mogelijk is om het anders te doen. Door mannen en vrouwen te ontmoeten die een andere vorm van veeteelt uitvinden die de natuur en de dieren respecteert, presenteert deze film vele positieve en praktische initiatieven die nu al werken en die de manier waarop we in de toekomst vlees eten zouden kunnen veranderen.

Buurderijen bij jouw in de buurt!

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)